Kan bij mij thuis een laadpunt worden geïnstalleerd?

In de meeste gevallen is het mogelijk om bij je thuis een laadpunt te installeren zonder dat je daarvoor zelf aanpassingen aan je meterkast of woning hoeft te doen. In sommige gevallen zijn er echter wel aanpassingen nodig die de installateur niet voor je kan uitvoeren, of is installatie van het laadpunt niet mogelijk. Lees hieronder waar je rekening mee kunt houden.

Geschikte/moderne meterkast

Een laadpunt is een modern apparaat dat een hoog vermogen vraagt van je aansluiting. Heb je een oudere meterkast, bijvoorbeeld eentje met stoppen? Dan kan het zijn dat de meterkast eerst vervangen moet worden voordat het laadpunt geïnstalleerd kan worden. Omdat de meterkast onderdeel is van je woning, zijn de kosten hiervoor voor eigen rekening.

De installateur controleert de door jou toegestuurde informatie in de intake en neemt contact met je op mocht de meterkast niet geschikt zijn.

Slimme meter

Heb je geen slimme meter? Dan kunnen we nog steeds installeren. Je leest hier meer over in dit artikel.

Mogelijkheid om stroomkabel aan te leggen

Bij de installatie verbinden we het laadpunt met je meterkast. Hiervoor moet er een mogelijkheid zijn om een elektriciteits- en datakabel te trekken. In sommige situaties moeten hiervoor aanpassingen worden gedaan of is dit niet mogelijk, zoals:

• Afwezigheid van een kruipruimte en geen mogelijkheid om naar buiten te boren;
  • Gegoten/betonnen oprit, zeer grote tegels (80cm breed of meer) of bestrating waar puin onder gestort is;
  • Te krappe loze leiding of mantelbuis. In dit geval moeten we, indien mogelijk, alsnog graven.

1-fase netaansluiting

Met een 3-fasen aansluiting kun je sneller laden, maar op een 1-fase meterkast kunnen we ook probleemloos installeren. We kunnen je meterkast voorbereiden op de verzwaring, maar niet de verzwaring zelf uitvoeren. Meer over verzwaren lees je hier.

Vul de intake zo nauwkeurig mogelijk in

Zorg ervoor dat je de intake zo nauwkeurig mogelijk invult. Vermeld zaken die van belang kunnen zijn bij de opmerkingen. Wij controleren je informatie zorgvuldig en nemen contact met je op als aanpassingen nodig blijken of de installatie in de huidige situatie niet uitvoerbaar is.